Hem / Om oss

Om oss

Det är en ära för oss att få vara era gäster och få bistå er i ert hem vid födseln eller BB-tiden med ert nyfödda barn. BarnmorskeTeamet är en grupp på ett tiotal passionerade barnmorskor som brinner för fysiologiska, evidensbaserade födslar. Vi arbetar ständigt med att söka den senaste forskningen för att förbättra säkerheten och ge en stärkande upplevelse för kvinnan med partner samt de stödpersoner som finns runtom.

BarnmorskeTeamet arbetar helt utan finansiering från sjukvårdsregionerna, vilket gör att du som födande själv får bekosta din födsel och BB hemmavård i nuläget.

En födsel är inte en medicinsk process. Den styrs av hormoner, då allra främst av Oxytocin. Detta ger i sin tur goda värkar vilket ökar möjligheten för en normal och fysiologisk födsel. Det är då mindre risk för komplikationer när födelseprocessen inte blir forcerad, utan att födandet istället får ha sin naturliga gång. BarnmorskeTeamet främjar i alla avseenden en evidensbaserad fysiologisk födsel där kvinnan känner sig delaktig och har egen bestämmanderätt över sin födelseprocess.